Wijzigingen doorgeven

Wat moet u wel en niet aan ons doorgeven?

Wanneer u op uw eigen naam een woning via ons huurt en u gaat duurzaam samenwonen, dan kunt u uw partner als medehuurder bij ons aanmelden. Wij beoordelen dan de gegevens van uw partner. Bij goedkeuring kan het contract op beide namen gezet worden. Hierdoor krijgt u beide de gelijke rechten en plichten van de woning. Het laten uitschrijven van de oorspronkelijke huurder levert altijd een beeindiging van het huurcontract op, waarna in overleg een nieuw contract met de medehuurder gesloten kan worden. De voormalige medehuurder wordt dan hoofdhuurder. Het is dus niet mogelijk om op deze wijze bijvoorbeeld een familielid onder uw naam verder te laten huren.

Als u op naam van twee personen huurt en 1 van u valt weg door bijvoorbeeld overlijden of (echt)scheiding dient u dit ook door te geven. Bij een perfecte betalingshistorie is dan geen nieuwe kredietcheck nodig. Wij stellen dan het huurcontract opnieuw op op 1 naam.

Zaken als geboortes, kinderen die het huis verlaten e.d. hoeft u niet door te geven, voor zover zij niet als medehuurder zijn ingeschreven.
Voor het herzien van een huurovereenkomst brengen wij 75 euro (incl BTW) aan administratie- en handlingskosten in rekening.
Bij aanpassing wegens overlijden worden geen kosten in rekening gebracht.