Stappenplan

Hoe werkt het inschrijven en waar moet u op letten?

Stap 1: Inschrijving
Mediastar verhuurt vrije sector huurwoningen. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning dient u zich eerst in te schrijven. Dit kan eenvoudig en snel via de homepage van de website. Het inschrijven is geheel gratis en verplicht u tot niets.
Let op: voor het huren van een woning geldt een inkomenseis van 3 tot 5 maal de huurprijs aan bruto maandinkomen. Bekijk ook de overige inschrijfvoorwaarden

Stap 2: Reageren
U kunt uw belangstelling voor een woning vrijblijvend kenbaar maken door op de knop 'Reageer op dit object' te klikken. 

Stap 3: Beoordeling Reacties
Wij verzamelen de reacties per object. Allereerst wordt bekeken of uw inschrijving aan de voorwaarden voldoet die aan het huren van de woning zijn verbonden. Dit kan voor iedere woning anders zijn, door de eisen die de verhuurders per object vaststellen. Als u aan de eisen voldoet nemen wij contact met u op om een bezichtiging te plannen.

Stap 4: Bezichtiging
Tijdens de bezichtiging kunt u aangeven of u interesse heeft in de huurwoning. Heeft u een bezichtiging gehad maar kon u nog niet direct een beslissing nemen? Dan kunt u dat aangeven en zijn wij in ieder geval op de hoogte van uw mogelijke belangstelling. In die periode kan de huurwoning echter wel aan een andere kandidaat worden aangeboden. Mocht deze kandidaat de woning willen huren, dan wordt het traject met deze nieuwe kandidaat in gang gezet en kunt u niet tussentijds de woning accepteren.

Stap 5: Match
Als u besluit de huurwoning te accepteren dient u nog enkele noodzakelijke bescheiden na te zenden om de woningtoewijzing formeel af te kunnen ronden:
- Kopie paspoort/ID
- Inschrijving Gemeentelijke Basis Administratie
- Drie meest recente loonstroken
- Werkgeversverklaring indien gevraagd
- Verhuurdersverklaring/Hypotheekverklaring indien gevraagd

Indien u zelfstandig ondernemer bent ontvangen wij graag:
- Kopie paspoort/ID
- Inschrijving Gemeentelijke Basis Administratie
- Drie meest recente jaarrekeningen van de accountant
- Uittreksel Kamer van Koophandel
- Verhuurdersverklaring/hypotheekverklaring indien gevraagd
- Bankgarantie indien gevraagd
Nadat uw dossier volledig en akkoord bevonden is zullen wij uw huurovereenkomst opstellen

Stap 6: Huurcontract
De verhuur gaat pas in met het ondertekenen van een huurovereenkomst. Tot het moment van tekenen kunt u geen aanspraak maken op de woning of enige schadevergoeding jegens Mediastar of de verhuurder. In het huurcontract zijn o.a. zaken als minimale huurperiode, specificatie van de huurprijs en eventuele servicekosten opgenomen. Tijdens de tekenafspraak wordt de huurovereenkomst met u doorgenomen en na ondertekening wordt de verhuring definitief. 

Stap 7: Huren bij Mediastar
U heeft de sleutel van uw nieuwe huurwoning ontvangen, maar u houdt meestal uw aanspreekpunt bij Mediastar. Naast het verhuren van woningen verzorgen wij ook voor een deel van onze portefeuille het beheer. Dit houdt in dat u dan voor technisch onderhoud van uw huurwoning ook bij Mediastar moet zijn. Alles over het huren bij Mediastar vindt u via de pagina Huurders.